Svenske Indutrade køber Senmatic

PRESSEMEDDELELSE
18. marts 2016

Som resultat af en målbevidst og konstruktiv dialog er Indutrade og Micro Matic A/S nået til enighed om betingelserne for købet af Senmatic A/S. Den danske virksomhed fortsætter derfor sin positive udvikling under nye ejere.

Senmatic A/S har gennem mange år været en fremgangsrig del af Micro Matics virksomhedsportefølje, og for Micro Matic har det derfor været afgørende, at Indutrade ser et stort potentiale for fortsat udvikling i Senmatic.

Indutrade er en svensk koncern, som sælger højteknologiske komponenter og løsninger, og den investerer i veldrevne vækstvirksomheder. Med sin produktion af sensorer og produkter til klimastyring kombinerer Senmatic elektronik, mekanik og softwareudvikling i teknologisk avancerede produkter på tilsvarende vis.

Mads Sckerl, der er CEO for Senmatic, ser frem til samarbejdet med de nye ejere: "Når en virksomhed som vores får nye ejere, åbner det op for interessante perspektiver, når både sælger og køber er seriøse partnere. Vi kan nu fortsætte ad den vej, som gennem flere år har skabt fremragende resultater for Senmatic, fordi vi har været i stand til at trænge igennem på markedet med nogle gode løsninger. Vi føler alle, at vi er en del af et projekt, som kan udvikles yderligere. Og det er muligt nu, hvor vi er blevet en del af Indutrade. For vores kunder, som har oplevet værdien af et samarbejde med Senmatic, må det være et positivt signal om, at der ikke vil blive skabt mindre værdi fremover."

Indutrade har stor erfaring med at opkøbe virksomheder med den rette produktprofil. Det også årsagen til, at den har vist interesse for Senmatic. Johnny Alvarsson, CEO for Indutrade, siger:  "I de senere år har vi udbygget aktiviteterne i vores portefølje med spændende nye muligheder via målrettede opkøb, hvor vi har videreført de opkøbte virksomheder i den eksisterende ånd og samtidig tilført en ny dynamik. Vi er ikke i tvivl om, at Senmatic har været i meget gode hænder indtil nu, og vi lover, at vi vil tage lige så godt hånd om virksomheden i Indutrade."

Søren Vilby, CEO for Micro Matic A/S, siger: "Da Indutrade kontaktede Micro Matic omkring Senmatic, var virksomheden faktisk ikke til salg, men deres tilbud var både spændende og seriøst. Vi fornemmede fra begyndelsen, at Indutrade havde stor respekt for den knowhow, Senmatics kompetente medarbejdere ligger inde med. Da vi først havde været igennem forhandlingerne om alle de centrale parametre og skulle træffe den endelige beslutning om tilbuddet fra Indutrade, føltes det som et godt match."

"Vores svenske forhandlingspartner har desuden et positivt ry. De har i mange andre tilfælde haft succes med at købe og videreudvikle veldrevne virksomheder, herunder en række danske virksomheder. En stor del af succesen kan tilskrives kontinuitet og respekt for de resultater, der er skabt i de opkøbte virksomheder. Det betød rigtig meget for vores overvejelser om Senmatics fremtid", siger Søren Vilby.

Senmatic A/S vil også fremover blive drevet og videreudviklet med base i virksomhedens hovedkvarter i Søndersø.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte nedenstående personer mellem kl. 14.30 og 15.30 i dag:
CEO, Senmatic A/S, Mads Sckerl, tlf.: +45 20 80 11 25

CEO, Indutrade, Johnny Alvarsson, tlf.: +46 8 703 03 00
CEO, Micro Matic A/S, Søren Vilby, tlf.: +45 20 80 11 18

Fakta om Indutrade
Indutrade er en international industrikoncern, som sælger og udvikler højteknologiske komponenter, systemer og løsninger. Indutrade har en decentral organisationsstruktur, som omfatter næsten 200 datterselskaber med tilsammen 5.000 medarbejdere i 27 lande fordelt på fire kontinenter. Measurement & Sensor Technology er et af virksomhedens seks forretningsområder. Indutrade har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2005. Du kan finde flere oplysninger på www.indutrade.se.

Fakta om Senmatic
Senmatic har gennem de sidste 40 år været en førende producent af sensorer til måling af temperatur, luftfugtighed og gas. Et andet område, hvor Senmatic har haft succes, er forskellige produkter til regulering af klimaet i drivhuse i havecentre. Senmatic A/S har 90 medarbejdere. Du kan finde flere oplysninger på www.senmatic.com.

Fakta om Micro Matic A/S
Micro Matic A/S er moderselskabet i et konglomerat med en koncernomsætning på DKK 2,5 mia. og cirka 1.600 medarbejdere, heraf 1.000 uden for Danmark. Koncernens produkter fremstilles på fabrikker i Europa, Asien og Nordamerika. Koncernen har også en række salgs- og distributionsselskaber rundt omkring i verden. En lokal tilstedeværelse og et langvarigt samarbejde med et netværk af forretningspartnere gør det muligt for Micro Matic A/S at betjene kunder over hele verden.

Du kan finde flere oplysninger på www.micro-matic.com.