Nye cloud-baserede kontrolsystemer til drivhuse på vej

Senmatic og bioteknologi startup-virksomheden Consibio har indgået et strategisk samarbejde om at udvikle og distribuere cloud-baserede kontrolsystemer til den globale væksthussektor.

Den energitunge væksthussektor har de seneste år haft stort fokus på at reducere sit energiforbrug. Flere og flere gartnere investerer i grønnere styrbare væksthusteknologier, såsom klimakontrol, bio-mixere og LED-amarturer.

For at styre alle disse enheder, har Senmatic og bioteknologi startup-virksomheden Consibio indgået et strategisk samarbejde om at udvikle og distribuere cloud-baserede kontrolsystemer til den globale væksthussektor.

- Vores mål er at give gartneren brugervenlighed i verdensklasse og gøre det endnu nemmere at have kontrol over klima, vandingsaktiviteter, vækstlys og alle de andre kontrollerbare faktorer i drivhusene – døgnet rundt. Når adgangen til at kontrollere enhederne bliver nemmere, er det med til at fremme bæredygtigt forbrug af udstyret til gavn for plantevæksten, energiforbrugeret og miljøet, fortæller Mads Andersen, Udviklingschef i Senmatic, og tilføjer:

- Vi ser enormt meget frem til at kunne lancere disse løsninger til markedet, når de er færdigudviklede og fuldt testede.