Senmatic styrker indsatsen på det kinesiske marked

I forbindelse med vores nye 2020-strategi er Kina blevet et vigtigt fokusområde. Kina er på mange måder et udfordrende marked, som dog også rummer et stort potentiale, og i vores vækstplaner er der indregnet, at Kina som marked skal vokse markant inden 2020.

Eget salgskontor og forhandler i Shanghai
Som et led i indsatsen har vi åbnet eget salgskontor i Shanghai, hvor vi har ansat 3 medarbejdere, der har mange års salgs-erfaring indenfor især sensor-området.

Et af de forretningsområder, hvor Senmatic’s salgsteam i Kina er lykkes med at skabe et solidt fundament er sensorløsninger til LNG tankanlæg. Gennem en målrettet salgsindsats hos designinstitutter, EPC ( Engineering, Procurement & Contracting) og hos LNG tankbyggere, er der vundet flere projekter, heriblandt det største annoncerede LNG projekt i 2018. Kina er i gang med at forbedre sin infrastruktur af LNG tankanlæg, som et led i at reducere forurening fra traditionelle energikilder som eksempelvis olie og kul. Det gælder både for kraftværker, såvel som for handelsflåden, hvor der også stilles skrappere krav til at reducere udledningen af farlige partikler fra skibsmotorer. 
Et andet vigtigt forretningsområde for Senmatic i Kina er vindmølleindustrien, hvor der også er fremdrift hos flere betydende producenter, både kinesiske og internationale.

Vores tre medarbejdere arbejder fortsat ihærdigt på at få skabt en god kunde-base og en stærk projekt-pipeline – og de er som nævnt kommet rigtig godt fra start.

På gartnerisiden har vi fortsat et tæt samarbejde med vores forhandler, Shanghai Sungiao Yijia Agricultural Science & Technology Co., Ltd. Shanghai Sunqiao Yijia var en af de allerførste virksomheder, der startede teknisk forskning indenfor gartneri og industrialiseret anvendelse af jord i reducerede mængder til kulturer som grøntsager, frugt og blomster. Gennem 30 års udvikling har Shanghai Sunqiao Yijia opnået bemærkelsesværdige resultater inden for opbygning af avancerede gartnerier, avl af nye sorter, næringsopløsninger og vandingssystemer. Virksomheden har 150 ansatte, og selskabet har udvidet sin forretning over hele Kina og med succes etableret datterselskaber i  Tibet-området og i flere kinesiske provinser. Shanghai Sunqiao Yijia er ISO9001 certificeret.

Forhandleren varetager kontakten og salget til gartnerier og drivhusbyggere i flere dele af Kina - og oså her er udviklingen positiv.

Produktionsfaciliteter
For at øge nærheden til vores kunder på det kinesiske marked har vi indgået et tæt samarbejde med en ekstern leverandør Suzhou IE-Tech Co., Ltd.

SSIE – som leverandøren kaldes i daglig tale – er en velrenommeret virksomhed, der blev grundlagt i 1958. SIE er en traditionel kinesisk virksomhed, hvis kerneforretning er FPC (Flexible Printed Circuit). Igennem de sidste 15 år har SIE udvidet deres produktionskapacitet til at omfatte kabelmontage, plastindsprøjtning og udvikling af støbeforme. Virksomheden har 450 medarbejdere og råder over et produktionsområde på 20.000 m2. SIE arbejder indenfor samme processer, som vi gør, har høj grad af kapabilitet og ser kvalitetssikring som værende en yderst vigtig faktor. Virksomheden er derfor også certificeret inden for ISO9001, ISO14001 og TS16949. De producerer komponenter til en del af vores sensor-område, og vi forventer at øge vores produktion hos dem til brug for den forventede, øgede vækst på det kinesiske marked.

Kinesisk webpage
Som en yderligere styrke vil vi i løbet af sommeren blive endnu mere synlige i Kina, da vi der vil lancere vores nye, kinesiske hjemmeside – og vores videoer vil være at finde på YouKu (YouKu er den kinesiske pendant til YouTube).

Forretningsområder
Hvis du har interesse i at vide mere om vores forretningsområder, kan du finde meget nyttig viden her omkring Sensor og Gartneri.

Kontakt
Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os – vi hører gerne fra dig

Vi er meget optimistiske omkring fremgangen i Kina, og vi glæder os til at arbejde videre med vores nye strategi, som danner rammen om en ny rejse for Senmatic.