Senmatic deler forretningen i to divisioner

Senmatic A/S opdeler sin gartneriforretning og sensorforretning. Det sker for at øge reaktionsevnen på nye tendenser i de to meget forskellige markeder, lyder det fra direktør Mads Nychel.

I mere end et årti har navnet Senmatic dækket over både vores sensorforretning, der udvikler sensorer til industrien, og vores gartneriforretning, der udvikler styringssystemer til bl.a. erhvervsgartnerier. Fra i år bliver det dog fortid, da de to divisioner opdeles og skal drive forretning i egne navne.

- Delingen sker for at begge forretningsben kan vækste optimalt i deres individuelle industrier. De to divisioner driver virksomhed i meget forskellige markeder og med forskellige kunder, produkter og behov. Vi ser delingen som en god mulighed for tydeligt at markere to individuelt stærke identiteter, der også i fremtiden kan være omstillingsparate og fleksible – og derved også fortsat kan drive vækst, siger Mads Nychel, direktør i Senmatic A/S.

Særligt gartneridivisionen oplever mange nye strømninger og tendenser i markedet, der især skubber til den typiske måde at producere fødevarer og planter, hvilket stiller krav til omstillingsparatheden for leverandører som Senmatic.

- Måden at producere planter og fødevarer på ændrer sig markant i disse år. Vertical farming, dyrkning i lukkede containere eller endda under jorden uden sollys ser vi oftere og oftere eksempler på. Det sker i takt med, at flere bosætter sig i byer og at lande, der ikke traditionelt betragtes som fødevareproducerende lande, pludselig øjner muligheder for at blive delvist selvforsynende med hjælp fra teknologier som vores. Derfor har vi eksempelvis også allerede udviklet LED vækstlys til vertical farming. Det er den slags strømninger, vi med individuelle strategiplaner for den separate enhed forventer at kunne rykke endnu hurtigere på i fremtiden, siger Mads Nychel.  

Navneskifte med rødder i fortiden

Med delingen skal gartnerikunderne også vænne sig til et nyt navn. Gartneridivisionen, der tidligere var kendt som DGT, vender nemlig tilbage til rødderne, og skifter navn til DGT by Senmatic. Et navn, der særligt i udlandet vækker genklang, fortæller Mads Nychel:

- Inden sammenlægningen med Senmatic i 2004 var gartneridivisionen kendt som DGT, og det er det navn, vores kunder i udlandet oftest kender. Med kombinationen af DGT og Senmatic-navnene står vi endnu stærkere.

Sensordivisionen vil fremover fortsat hedde Senmatic.

Senmatic A/S agerer fortsat fælles administration og ledelse, og de to divisioner bibeholder fælles CVR-nummer og adresse.