Sådan genopfandt Senmatic FAT-tests under Covid-19

Covid-19 har tvunget virksomheder i hele verden til at finde på nye digitale måder at håndtere forretning på. Hos Senmatic var Factory Acceptance Test (FAT) uden mulighed for fysiske besøg i virksomheden en udfordring. Løsningen blev live-streaming og fotosessioner under konceptet Remote FAT.

Med begrænsninger for besøg i virksomheden og i den vanlige fleksibilitet fra vores kunder, opstod en udfordring med at gennemføre FAT-tests i begyndelsen af Covid-19 pandemien.

For at gennemføre de vigtige FATs, foregår de nu under opsyn fra vores kunder og tredjeparts-inspektører via live-streaming og fotosessioner under konceptet Remote FAT. På den måde blev det muligt for vores kunder at følge alle vores tests og evaluere på data fra målinger online og dermed opretholde vores temperatursensorers høje kvalitet, selvom de ydre omstændigheder pludselig ændrede sig drastisk.

- Remote FAT bliver planlagt med de involverede parter inden testen, præcis som vi normalt ville gøre forud for ethvert andet normalt møde eller besøg. Men i stedet for at mødes i vores laboratorium inviterer vi dem til at møde os virtuelt. Derfra foregår det som normalt: Vi gennemgår testudstyret, serienumre og andet relevant information, inden vi starter selve testen. Derefter begynder vi at teste og tredjeparts-inspektøren følger med i et setup med to webcams, der sender live fra vores laboratorium. Vi har mulighed for at interagere gennem hele testen, flytte kameraerne rundt og se aflæsninger fra målingerne live, siger Luis Torres, Laboratorietekniker hos Senmatic.

Mads Nychel, CEO i Senmatic, tilføjer:

- Præcise målinger og værdier har stor indflydelse på vores kunders omsætning og efterspørgslen for sensorkalibrering er stigende. Derfor var det afgørende, at vi skulle finde et alternativ til måden hvorpå, vi normalt udførte FAT-tests og kvalitetscertifikater. Vi håber, at andre bliver inspireret af at udnytte teknologi til at udvikle deres forretningsmetoder. For os var Covid-19 startsignalet. Og vi tror på, at Remote FAT i nogen grad også vil eksistere efter Covid-19.

Live-streamingen foregår via Microsoft Teams.

Læs mere: Sensorkalibrering i olie- og gasindustrien