Senmatic indgår samarbejde med Osram Sylvania

PRESSEMEDDELELSE, 25 APRIL, 2016

OSRAM SYLVANIA indleder samarbejde med SENMATIC A/S om at udvikle LED-belysningsløsninger til gartnerier

- OSRAM SYLVANIA og Senmatic A/S lancerer en serie LED-armaturer af høj kvalitet til gartnerier i USA.

Wilmington, Massachusetts – Den førende belysningsvirksomhed OSRAM SYLVANIA meddeler, at den har indgået et særligt samarbejde med den danske virksomhed Senmatic A/S om at lancere helhedsløsninger til drivhuse, som forbedrer driftsresultatet og giver optimal belysning, på det nordamerikanske gartnerimarked. OSRAM SYLVANIA skal samarbejde direkte med Senmatic A/S om at designe, udvikle og markedsføre LED-armaturer af høj kvalitet til gartnerier, som skal sælges under varemærket OSRAM.

Som et resultat af samarbejdet kan OSRAM SYLVANIA tilbyde OSRAM ZELION® HL300- og HL100-serien af LED-armaturer til gartnerier. Armaturerne er fuldt styrbare i hele spektret og kan dæmpes, hvilket gør dem ideelle til brug i forskellige faser af afgrødernes vækst og udvikling.

"Vores LED-belysningsteknologi og ekspertise betyder, at vi kan indbygge SSL-teknologi i vores gartnerisystemer via samarbejdet med Senmatic A/S", siger Hossein Aghamehdi, Business Unit Manger hos OSRAM SYLVANIA. "Sammen leverer vi helhedsløsninger og styreenheder til drivhuse, som gør det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre produkter og serviceydelser, når det gælder gartneribelysning."

"Samarbejdet med OSRAM SYLVANIA giver os mulighed for at lancere styrbare LED-belysningsløsninger af høj kvalitet på gartnerimarkedet i Nordamerika", siger Mads Sckerl, CEO for Senmatic A/S. "Vores kombinerede ekspertise inden for LED-belysning og gartneribranchen vil ikke alene give kunderne forbedrede driftsresultater og optimal belysning, men vil også fremme den teknologiske udvikling inden for dyrkning af afgrøder i gartnerier."

OSRAM ZELION HL300- og HL100-serien består af LED-vækstlamper til gartnerier, som indeholder avancerede Oslon®-LED'er fra OSRAM Opto Semiconductors. Både HL300- og HL100-serien anvender Senmatics klimacomputer LCC4, som indgår i sortimentet hos OSRAM. ZELION HL300-serien er desuden forberedt til at kunne integreres med andre styresystemer til drivhuse, som anvendes i gartnerier.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte:
CEO, Senmatic A/S, Mads Sckerl, tlf.: +45 20 80 11 25

OM SENMATIC A/S
Fionia Lighting, som er en division af den danske virksomhed Senmatic DGT, er pionerer inden for LED-belysning og har siden 2005 arbejdet med forskning og udvikling inden for anvendelse af energibesparende LED-belysning i gartnerier. Et bredt forskningsfokus, der spænder fra grundlæggende fotosyntese til avanceret lysstyring, har gjort det muligt for Senmatic at kombinere en række forskellige avancerede elementer i et nyt, avanceret luftkølet LED-ovenlysarmatur: FL300.  I dag er Senmatics produkter installeret i nogle af verdens største gartnerier og anvendes desuden i forskningsanlæg, på universiteter og i havecentre.Senmatic har siden 1975, på baggrund af en omfattende viden om optimale vækstbetingelser for planter, produceret og markedsført klimacomputere og gødningsblandere til gartneribranchen.

OM OSRAM SYLVANIA
OSRAM SYLVANIA er en del af OSRAM Americas, en koncern bestående af en række OSRAM-virksomheder i Nord- og Sydamerika.  Virksomheden, der er førende inden for belysningsløsninger og tilhørende serviceydelser og har specialiseret sig i innovativt design og energibesparende teknologi, sælger produkter til private hjem, virksomheder og køretøjer under varemærkerne OSRAM, Traxon, ENCELIUM og SYLVANIA.  Virksomhedens portefølje omfatter komponenter i hele værdikæden, lige fra lyspærer, styreenheder og optiske halvledere såsom lysdioder (LED'er) til armaturer, lysstyringssystemer og belysningsløsninger. Det regionale hovedkvarter for OSRAM SYLVANIA og OSRAM Americas ligger i Wilmington i delstaten Massachusetts.  Du kan finde flere oplysninger ved at besøge www.osramamericas.com eller ved at følge os på Facebook og Twitter.

OM OSRAM
OSRAM, som er baseret i München, er en af verdens førende belysningsproducenter og har en historie, der går mere end 100 år tilbage. Virksomhedens portefølje spænder fra højteknologisk udstyr baseret på halvlederteknologi, såsom infrarødt lys eller laserlys, til intelligente og forbundne belysningsløsninger til bygninger og hele byer. OSRAM havde pr. 30. september 2015 cirka 33.000 medarbejdere på verdensplan og en omsætning på næsten EUR 5,6 mia. i regnskabsåret 2015. Virksomheden er børsnoteret i Frankfurt og München (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400; handelssymbol: OSR). Yderligere oplysninger kan findes på www.osram.com.