Ny forhandler vil revolutionere styring af vand i Egypten

Vi er enormt glade for at byde Tulima Farms & Agri-Processing i Egypten velkommen som den seneste tilføjelse til vores globale forhandlernetværk. Tulimas mål er at promovere automation og højteknologiske gartneriløsninger, for derved at underbygge Egyptens ambition om at gøre brug af vand mere effektivt.

Tulima Farms & Agri-Processing er den seneste tilføjelse til det globale netværk af DGT by Senmatic-forhandlere. Som ny forhandler ønsker Tulima at tilbyde nye og smartere teknologiske løsninger til gartnerisektoren i Egypten.

”Vi er meget stolte over at hjælpe Egyptens gartnere i transformationen fra traditionelle gartneriløsninger til intelligent styringsteknologi, der forbedrer deres forbrug af ressourcer. Særligt styring af vand har høj prioritet – for Tulima og i hele Egypten,” siger Seif Salama, Operations Director i Tulima Farms & Agri-Processing, med reference til landets nationale ambition om at effektivisere brugen af vand.

Vand er et nationalt anliggende

Når man som Egypten primært består af ørken, er vand en begrænset ressource. Nilen er landets primære vandforsyning og der falder mindre end 80 mm regn om året. Alligevel er det estimeret, at Egypten spilder 7 til 8 milliarder kubikmeter vand ud af dets 11 milliarder kubikmeter vandforbrug om året. Jordbrug forbruger 80-85% af alle tilgængelige vandressourcer i Egypten, selvom blot 6 % af landet er dyrkbar landbrugsjord.

”Overdreven vanding og brug af usmarte vandingsteknikker såsom flod-vanding forklarer delvist det store spild. Derfor er det særligt vigtigt for os at udbrede kendskabet til smartere styringsteknologier som dem fra DGT by Senmatic,” forklarer Seif Salama.

Forbedring af vandforbruget i jordbrug er ikke kun vigtigt for Tulima; det er et nationalt anliggende.

Den Egyptiske regering har iværksat flere nationale strategier med henblik på at øge landets selvforsyning. Derfor ser Egypten også mod andre lande for at indsamle viden og gøre brug af erfaringer fra andre nationers fødevaresektor. En del af den målsætning er bl.a. initiativer om mere effektive måder at forbruge landets sparsomme vandressourcer, øget fødevarekvalitet, og optimering af transportsystemet i fødevaresektoren.

”Vi er interesserede i, hvordan teknologi kan understøtte den nationale ambition om øget selvforsyning. Med automation, data fra sensorer, og intelligente styringsløsninger vil gartnerierne kunne opleve markante forbedringer i deres produktioner. Det samme gælder vores egne Tulima Farms, hvor vi selv har installeret en vandings- og gødningsløsning fra DGT by Senmatic,” fortæller Seif Salama.

”Vi er glade for at kunne byde Tulima velkommen som en del af vores internationale forhandlernetværk og glæder os til at følge deres rejse mod effektivisering af vandforbruget i Egypten. Vi er førende, når det kommer til effektive vandingssystemer – til gavn for ressourceforbrug, driftsomkostninger og plantekvalitet,” siger Morten Krage, Key Account Manager i DGT by Senmatic.

Med kontor i Kairo og produktion beliggende mellem Kairo og Alexandria er Tulima klar til at supportere hele Egypten.

DGT by Senmatic er nu repræsenteret i mere end 20 lande.