Gør dit mekaniske drivhusudstyr klar til vinteren

Vinteren nærmer sig og det er tid til at efterse mekanisk udstyr inden de koldere måneder. Vi anbefaler, at du efterser dine gearmotorer, tandstænger og varmeventiler. Mens du er i gang, bør du samtidig kaste et ekstra blik på din RTF-sensor.

Vi går nu ind i varmesæsonen, og dine varmeventiler skal på arbejde. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at de virker, og at de åbner og lukker som tiltænkt. Skru op og ned for varmen et par gange, så du kan se, at ventilen åbner og lukker korrekt. Ved at motionere dine ventiler forebygger du, at de sætter sig fast – det samme gør sig gældende for cirkulationspumper. Husk, at systemet altid vil give alarm, hvis temperaturen eller fugten stiger eller falder uønsket, fx som følgevirkning af fejl på varmeventiler eller cirkulationspumpe.

Dine gearmotorer og tandstænger skal ligeledes efterses. Ved at efterse disse dele minimerer du risikoen for, at der sker en fejl på delene, mens vinduerne er åbne, hvilket potentielt kan være til stor skade for produktionen i de kolde måneder. Lyt efter mislyd på gear og tandstænger til både gardiner og vinduer, og overvej, om tandstængerne trænger til at smøres.

Mens du er i gang med vintertjekket, er det en god idé at tjekke din RTF-sensor – altså spanden til fugtighed og temperatur, og eventuelt CO2. Viser temperaturen forkert, risikerer du udluftning ved en lavere temperatur end tiltænkt.

Dit vintertjek er med til at sikre vækstforholdet i din produktion. Ønsker du at købe nye mekaniske dele, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.


Læs også: “Hvordan vælger man den rigtige løsning til klimastyring?”

Læs også: Produkter til Mekanisk Klimastyring