Energistyrelsen åbner for ansøgning om tilskud til energieffektiviseringer

Snart kan du som erhvervsgartner ansøge om Energistyrelsens tilskud til energieffektiviseringer, herunder udskiftning af belysning til LED.


Erhvervstilskuddet til energieffektiviseringer kan søges af privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder. Offentlige virksomheder kan ikke søge om støtte. Der gives tilskud til projekter, der reducerer det endelige energiforbrug i Danmark. Du kan fx søge om tilskud til udskiftning af belysning med LED.

Ansøgningsrunden er åben fra 18. maj 2021 til og med 1. juni 2021 kl. 12.00.

Erhvervstilskuddet til energieffektiviseringer er en del af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftalen for energi og industri 2020. Der er afsat 200 mio. kr. i 2020 og samlet set ca. 3,5 mia. kr. frem mod 2030.

Se hvordan du sender din ansøgning på Energistyrelsens hjemmeside.

 

Hvorfor skifte til LED?

LED vækstlys har flere store fordele sammenlignet med traditionelt HPS-lys. LED er både energibesparende, sikrer høj effektivitet og giver en konstant lyseffekt. Vigtigst af alt, er vores LED-løsninger udviklet med planternes behov som det helt centrale fokus. Vidste du fx, at LED giver mindre behov for retarderingsmiddel pga. det blå lys?

Er du på udkig efter at skifte fra HPS til LED, bør du se nærmere på Grow Horti. Grow Horti er en simpel og effektiv løsning, som sikrer smidig overgang fra dit traditionelle HPS-lys til LED. Det er en plug-and-play løsning, der gør installation så nemt som overhovedet muligt. Vi sørger for at indstille vækstlyset til din specifikke kultur.

Læs mere: Grow Horti - det enkle og effektive LED-armatur 

Ser du muligheder i at kunne kontrollere spektralfordelingen, fx hvis du skifter kulturer over året, bør du kigge nærmere på vores andre LED-løsninger, som alle gør det muligt at kontrollere spektralfordelingen. Det betyder, at du kan skifte lysets sammensætning, så det matcher en ny kultur, for at dæmpe lyset efter plantens aktuelle behov eller for at opdatere dit lys ud fra den nyeste forskning i planternes behov. 

Læs mere: HPS vs. LED

 

Kan min investering betale sig?

I overvejelserne om at investere i LED vækstlys regner du formentlig kun på den egentlige investering nu og her – hvor meget koster armaturerne og hvad er investeringsafkastet?

Men der er flere faktorer, der skal regnes med, såsom muligheden for at øge produktionstider og effektivitet. Mange fokuserer nu heldigvis også på den samlede besparelse (som er lig med fortjeneste) – en vigtig faktor at huske på og inkludere i din cost-benefit-analyse og dine overvejelser om et skifte til LED vækstlys.

Læs mere og find vores fulde udvalg af LED her.