Styr din produktion - styrk væksten!

Styr din produktion - styrk væksten!

4 grunde til hvorfor LED vækstlys er essentielle for din forretning

Som professionel i gartneribranchen har du højst sandsynligt hørt om LED vækstlys og fordelene for erhvervsgartnerier. LED vækstlys er et hurtigt voksende marked, der revolutionerer drivhusbrug med innovative løsninger og uforlignelig styrbarhed.

Dette kan lyde overvældende avanceret - men i virkeligheden kan alle gartnerier drage fordel af LED-vækstlyssystemer uanset afgrøden, dyrkeren eller det eksisterende lyssystem.

Den hollandske dyrker Bas Carsten udvidede fra 10 LED-armaturer til en halv hektar og øgede produktionen med 50%. Læs historien her. 

Hvad er LED-vækstlys?

LED-vækstlys til gartnerier er kraftfulde LED armaturer, hvilket betyder, at de har den intensitet og det farvespektrum, der kræves for at stimulere plantevæksten. Den mest kritiske forskel mellem LED-systemer og traditionel belysning er, at LED vækstlys gør det muligt for dyrkeren at styre spektralfordelingen. Dette har stor indflydelse på både afgrødekvalitet og produktionsmetoder.

 

Traditionelle lyskilder som HPS har en forholdsvis spredt spektralfordeling, mest mættet omkring det grønne område af spektret.

Vores LED vækstlys er derimod fokuseret i deres intensitet specielt på rødt og blåt lys. Dette svarer perfekt til det fotosyntiske aktionsspektrum og matcher således den lette sammensætning, som planterne nyder mest af.

Det fotosyntiske aktionsspektrum

Planter har et primært behov for rødt lys, som starter fotosyntetiske processer og påvirker spiring og florescens. Blåt lys er også vigtigt, da det styrer plantestørrelse, strækning, rød pigmentering og i nogle tilfælde smag.

4 hovedårsager til, at kontrollerbare LED-systemer er afgørende for din virksomhed

På grund af den unikke styrbarhed, har LED-vækstlys en række fordele, der vil gøre det muligt for dig at styrke din virksomhed.

 1. Finjuster spektralfordelingen
  Den optimale spektralfordeling og lysintensitet afhænger af din specifikke kultur. Det er således umuligt for lys med et fast spektrum at dække alle behovene hos alle kulturer og forskellige afgrøder. I modsætning til traditionelle armaturer som HPS og SON'T giver LED armaturer dig mulighed for at tilpasse og justere spektralfordelingen specielt til gavn for din afgrøde - både nu og i fremtiden.


 2. Opskaler eller konverter produktionen
  Hvis du vælger at opskalere dine produktionsfaciliteter, tilføje nye kulturer til din produktion eller helt konvertere din produktion, kan LED-vækstlamper let tilpasses de nye forhold. Med andre ord, styrbarheden af ​​LED-armaturer gør systemet i stand til at ændre og vokse med din virksomhed, når det er nødvendigt.


 3. Lavere energiomkostninger
  Traditionelle lysarmaturer skaber overskydende varme og er ikke energieffektive. Dette er normalt forbundet med betydelige udgifter. Fordi LED-lys producerer den nøjagtige mængde og type lys, som din afgrøde kræver, bliver mindre energi spildt. Med andre ord betaler du kun for det lys, du rent faktisk har brug for.


 4. Forbedr produktkvaliteten
  Tag kontrol over din afgrødes størrelse, strækning, farve eller endda smag. At kunne justere lyssammensætning gør det muligt at forbedre produktkvaliteten på måder, der simpelthen er umulige med traditionelle lys. Derudover betyder LED-belysningen, at du kan reducere mængden af ​​kemikalier, der er nødvendige i produktionen.

Er din forretning klar til LED-vækstlys?

De fleste, hvis ikke alle, mennesker indenfor gartneribranchen er enige om, at LED-lyssystemer er en vigtig del af fremtiden for gartneriet. Selv om markedet i nogen grad er gennemsyret af ringere og underdrevne lavpris LED-barer, er udviklingen i området blevet så vidtrækkende, at fordelene ved LED-teknologi er umulige at afvise.

I dag kan alle kommercielle gartnerier drage fordel af LED-vækstlys - uanset størrelse, kultur eller dyrkers eksisterende viden om LED-belysning.

Vidste du? Erfaring med traditionel belysning og regulering af lysintensitet kan overføres til LED-belysning ved at konvertere watt per kvadratmeter til mikromol pr. kvadratmeter.

Kontakt vores eksperter i dag

DGT by Senmatic er markedsledende inden for LED-vækstsystemer, og vi stræber efter at hjælpe dig med at udvikle din virksomhed. Læs mere om vores forretningsområder, eller kontakt os for at få mere at vide om vores LED-vækstsystemer.

"Vores kunder kender deres nøjagtige produktion bedst, og de har ofte en ide om, hvilke systemer der passer til deres produktionsbehov. Ved DGT by Senmatic hjælper vi med at indlede implementeringen af LED-systemet ved at oprette en belysningsplan med præcise beregninger for ideel lysdispersion - og fordi vi ikke kun er eksperter i LED-systemer, kan vi tilpasse installationen til din resterende klimastyring. Vi fortsætter med at bistå i implementeringsprocessen, indtil alt fungerer som ønsket "

Johnny Rasmussen Business Development Manager at DGT by Senmatic

Kontakt DGT by Senmatics eksperter i dag

.... og lær mere om dine muligheder med et kontrollerbart LED-vækstlyssystem

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Producer rød salat med LED-vækstlys

Producer rød salat med LED-vækstlys

Svenskbaserede Spisa Smaker AB investerede i et LED-vækstlyssystem med fuld styrbarhed for at imødekomme markedets krav til produkter af høj kvalitet og rødt pigmenteret salat. Ikke alene har de set gode resultater i kvalitetsforbedring, de har også oplevet en 48% energibesparelse


 

Læs hele historien