Dyrk jordbær året rundt med styringsteknologi

Dyrk jordbær året rundt ved hjælp af styringsteknologi

Hos Featherbed Fruits i Oxfordshire, England, er ambitionerne skyhøje. For at kunne imødekomme de britiske forbrugeres efterspørgsel efter jordbær året rundt har Featherbed Fruits investeret i et splinternyt klima-kontrolleret plastikdrivhus. Drivhuset har plads til 76.800 jordbærplanter.

Men er det overhovedet muligt at producere jordbær året rundt, når man er placeret i England? Og hvad nu, hvis man aldrig har dyrket jordbær før? Ved at kombinere et dobbeltlag polythylen, som holder på varmen, og styringsteknologi fra DGT by Senmatic, kan Featherbed Fruits rent faktisk gøre netop det.

Styringsteknologi er hemmeligheden

Med styringsteknologi fra DGT by Senmatic, herunder vores LCC4 klimakontrol og vores AMI Penta gødningsblander med fuldt SiiP-system, bliver temperaturen og fugtigheden i drivhuset konstant monitoreret for at sikre de optimale vækstbetingelser for jordbærplanterne året rundt.

”Ejerne af Featherbed havde aldrig dyrket et jordbær før i år. På det første år har de opnået højere produktionsmængder, end hvad selv de bedste gartnere opnår årligt efter årelang erfaring. Nøglen bag er SiiP-systemet. SiiP-systemet holder hele tiden øje med, at alle vækstbetingelserne er opfyldt. Så snart set-punkterne er tastet ind, kører systemet med minimalt direkte input fra gartneren,” fortæller Stewart Penny fra Penny UK Ltd, der er DGT by Senmatics forhandler i Storbritannien.

”Featherbed dyrker fantastiske jordbær med ingen varme og minimal arbejdskraft. Det her er fremtidens jordbærproduktion,” siger Stewart Penny.

Projektet blev udført af Penny Technical Wholesale Irrigation – vores forhandler i Storbritannien.

Læs mere om bærproduktion