Sådan vælger du den optimale vandings- og gødningsløsning

Sådan vælger du den optimale vandings- og gødningsløsning

Den rette mængde gødning og vand på det rette tidspunkt er afgørende for at sikre de optimale vækstbetingelser. Med vores vandings- og gødningsløsninger kan du netop sikre det – og tilpasse løsningen efter behov. Her er, hvad du skal overveje, når du sammensætter den optimale løsning for din forretning.

Alle vores gødningsblandere er designet til at sikre, at vand og gødning leveres til planterne på præcis det rette tidspunkt, i den rette mængde og med næringsstoffer i det rette blandingsforhold, koncentration og pH-værdi.

Løsningerne er udviklet med brugervenlighed og høj driftssikkerhed i centrum – i et kompakt design, der kombinerer præcisionssoftware, en touchskærm og en modulopbygget struktur. Vi skræddersyr produkterne, så de passer til netop dit behov – alt fra pumper, antallet af gødningstanke, ventiler og returtanken til genbrug af vand. Det betyder, at systemet nemt kan udbygges på et senere tidspunkt.

Oversigt over vandings- og gødningsprodukter

AMI Penta Vandings- og Gødningsblander

AMI Penta kan styre op til 100 grupper med individuelle startbetingelser. Software, recepter og åbning af ventiler er inkluderet i prisen – og kan ændres i fremtiden uden ekstra udgifter. Med andre ord: AMI Penta er designet til at imødekomme netop dine behov og krav til gødning med verdensklasse præcision.

Læs mere om AMI Penta her

AMI Penta Bio-blander

Med AMI Penta Bio kan du dosere med biomasse. Bio-gødning er baseret på vandingsflowet og vandes ud i dyrkningsmediet i en meget præcis dosering. Har du en eksisterende AMI Penta gødningsblander, kan du tilføje bio-delen med en Bio Venturi.

Læs mere om AMI Penta Bio-blanderen og Bio-venturi

AMI Penta Controller

Har du allerede en ældre gødningsblander, men ønsker at opgradere den til de nyeste standarder for vanding og gødning, kan du tilføje en AMI Penta Controller i stedet for at købe en helt ny blander: med Controlleren får du den nyeste software til at opdatere og optimere din eksisterende blander. Din ældre blander kan være fra både DGT by Senmatic eller andre leverandører.

Læs mere om AMI Penta Controller

VA Penta Vandingscontoller

VA Penta anvendes til styring af vandingsventiler – og er særligt velegnet til planteskoler og havecentre. Den kan styre op til 100 grupper med op til 30 ventiler i hver gruppe. Op til 9 ventiler kan vande samtidig. Manuel start er også muligt. VA Penta anvendes kun til rent vand og kontrollerer ikke EC eller pH.

Læs mere om VA Penta vandingscontroller

Hvad skal du overveje, når du sammensætter din blander?

Sammen med din kontakt hos DGT by Senmatic er der en række funktioner, du skal tages stilling til for at skræddersy den optimale løsning for dig og din forretning. Disse inkluderer:

Volumen

Antal kubikmeter pr. time. Dette afgør pumpens størrelse.

Doseringsenheder

Antallet af doseringsenheder afgør antallet af venturi.

pH-Kontrol

Ønsker du at kontrollere pH? Hvis ja, skal en pH-føler tilføjes.

Indsamling af data

Har du allerede DGT by Senmatic-produkter, som du ønsker at indsamle data fra - fx SuperLink?

Ventiler

Hvor mange vandingsventiler er der behov for?

Genbrug af vand

Vil du genbruge vand og derved optimere dit vandforbrug? Hvis ja, skal en returtank tilføjes.

Genbrug returvand og optimér dit vandforbrug

Vidste du, at du kan genbruge dit returvand og blande det med friskvand efter et procentvist forhold? Returvandet ligger i et separat bassin, hvori der ikke blandes friskvand. Returvand og friskvand blandes herefter i et defineret procentvist forhold, og sker først i det øjeblik, det føres ind i blanderen. På den måde optimerer du dine vandressourcer.

Kulturerne vandes og gødes ud fra gødningsrecepter, som du definerer forud – og derved ud fra planternes præcise behov. At friskvand og returvand ikke er i samme bassin, har den store fordel, at returvandet ikke behøver en unødig stor kapacitet.

Genbrug af returvand er en funktion i AMI Penta gødningsblanderen.

Læs mere om fordelene ved returvandssystemet

Spørgsmål? Kontakt vores specialister!

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores specialister.

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Forbedr produktionskvaliteten og reducer tidsforbruget med den optimale gødningsløsning

Forbedr produktionskvaliteten og reducer tidsforbruget med den optimale gødningsløsning

På blot et år har tyskbaserede Blumen Colmorgen oplevet flere kortsigtede fordele: betydelige tidsbesparelser med lettere programmering, bedre problemløsning og øget produktkvalitet med en mere præcis dosering af befrugtning.


 

Læs hele historien