Hvordan vælger du den optimale LED-løsning til din produktion?

Hvordan vælger du den optimale LED-løsning til din produktion?

LED til gartnerisektoren har i de sidste par år været løsningen for mange kommercielle dyrkere, der ønsker at udvide og udvikle deres forretning. LED-vækstlyssystemer giver flere fordele, herunder en høj grad af styrbarhed, øget produktkvalitet, energibesparelser og et dynamisk spektrum, der muliggør produktionsoptimering og opskalering. Men for at udnytte LED-vækstlysets samlede effektivitet er det vigtigt at installere en LED-opsætning, der passer til din produktion og de specifikke kulturer og krav til dine kulturer.

I denne guide får du et overblik over, hvilke LED-lamper der skal vælges til forskellige dyrkningstyper - så du kan finde den optimale LED-vækstlampe til din produktion.

FL300 og FL100 fra DGT by Senmatic

FL300 og FL100 er LED lamper fra DGT by Senmatic og fås i flere forskellige typer.

FL300 er en effektiv toplight-LED-lampe med 254 dioder. Med 100-550 watt er den en stærk erstatning for det traditionelle SON'T-lys. Den stærke lampe er enestående som toplys til planter med høje lyskrav. Dette kan for eksempel være salat der kræver 150 mikromol.

FL100 er en mindre 150 watt vækstlampe - egnet som toplys til kulturer med lavere lyskrav. Dette vil typisk være potteplanter med en lav efterspørgsel på 40-60 mikromol. Udover FL100s evner som en mindre toplampe er den meget effektiv til at dyrke i lag i en vertikal produktion. Mindre lys og varme produceres på grund af den mindre vækstlampe, og derfor er det muligt at placere planter tættere på lampen for at skabe plads til mere end et lag.

 

Begge lamper findes i tre forskellige typer:

  • Grow
  • Grow white
  • Sunlight

Her kan du downloade en folder, der beskriver forskellen på de forskellige lamper, og hvordan de kan bruges. Du kan også læse mere om de forskellige typer herunder.

Grow

FL300 Grow og FL100 Grow indeholder begge en spektralfordeling med en primær intensitet af rødt og blåt lys og en meget lav intensitet af hvidt lys. Dette gør dem særligt velegnede til kommercielle væksthuse, hvor der også er naturligt sollys.

Når du justerer lyset på denne vækstlampe, justerer du koncentrationen af blåt lys. En kultur som urter kræver en høj intensitet og styrbarhed af blåt lys for at påvirke olieindholdet og smagen, hvilket gør Grow-lampen meget velegnet.

Grow White

FL300 Grow White og FL100 Grow White indeholder også en spektralfordeling med en primær intensitet af rødt og blåt lys, men de har en højere intensitet af hvidt lys sammenlignet med Grow-lampen. Grow White er dermed mere effektivt i væksthuse og produktionsområder med specielle lyskrav, hvor det naturlige sollys er begrænset på grund af lange vintre. En kultur som cannabis har en højere efterspørgsel efter hvidt lys, hvilket gør Grow White vækstlampen til et passende match.

Valget imellem Grow eller Grow White er således afhængig af typen af kultur og mængden af naturligt sollys i dit væksthus.

Sunlight

FL300 Sunlight og FL100 Sunlight replikerer naturligt sollys med en højere koncentration af hvidt lys, hvilket gør vækstlamperne velegnede til klimakamre uden naturlig belysning. FL100-Sunlight kan også være egnet til produktion i lag i et vertikalt dyrknings-setup, hvor mængden af naturligt lys er lav.

Når du justerer Sunlight-lamperne, styres intensiteten af lyset, men ikke spektralfordelingen. Derfor er Sunlight relevant for indendørs dyrkning af alle kulturer, hvor der ikke er nogen naturlig belysning. Fordi spektralfordelingen ikke kan styres, skal Sunlight-lamperne bruges som supplement til andre LED-lamper, hvis den høje grad af kontrol stadig kræves. Således er det primære formål med Sunlight at give en lighed med naturligt sollys i klimakamre eller andre indendørs produktioner uden naturligt sollys.

Få den fulde styring af din LED-installation med en LED Light Controller

Med en LED Light Controller kan du opretholde fuld kontrol af din LED-installation gennem nem indstilling af lysintensitet og spektralfordeling. LED Light Controlleren muliggør overvågning, optimering og energibesparelser på grund af en præcis overensstemmelse mellem LED-indstillingerne og kravene til dine specifikke kulturer.

Lyssensorer placeres mellem planterne på alle niveauer, hvilket signalerer den optimale lysintensitet til Controlleren. Afhængigt af de forskellige niveauer af naturligt lys, der kommer ind i et væksthus hele dagen, sikrer sensorerne, at Controlleren optimerer lysintensiteten optimalt for at matche kravene til den specifikke kultur og for at bruge så lidt energi som muligt.

Den eksterne enhed gør det også lettere at dyrke flere kulturer i løbet af året med de samme lamper ved hjælp af den fleksible indstilling for hver enkelt kulturs lysbehov - alt sammen med det formål at optimere dit afkast.

LED Light Controlleren kan nemt kombineres med din nuværende klimastyring, og ellers er det muligt at købe en komplet opsætning, der er tilpasset til din produktion.

"Den bedste løsning vil altid være kontekstafhængig og forbundet med den specifikke kultur, geografiske placering og yderligere lysforhold."

Johnny Rasmussen Key Account Manager i DGT by Senmatic

Kontakt DGT by Senmatics eksperter i dag

Hos DGT by Senmatic er vi eksperter og first-movers i LED-vækstlamper, der er skræddersyet til hver enkelt kulturs behov. Vi kan rådgive dig om den optimale opsætning for dig og din produktion, da en kombination af forskellige lamper kan være den bedste løsning til dine behov - kontakt os i dag og lær mere!

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Interesseret i fremtidens lys?

Interesseret i fremtidens lys?

HPS vs. LED - Tradition vs. Fremtidssikring!
HPS er den velkendte og traditionelle vækstlampe for alle kulturer, så hvorfor skal du løbe den “risiko” at vælge LED til dit gartneri – og er det mere fordelagtigt at dyrke planter under LED-lamper? Læs her hvorfor vores styrbare LED-lamper er et intelligent valg, og hvorfor flere og flere gartnere anser LED for værende en bedre løsning end HPS

Læs hele historien