Innovative gartnerier lavet inden i skibscontainere

Innovative gartnerier lavet inden i skibscontainere

Dyrk salat og krydderurter i gartnerier i skibscontainere overalt - i et hvilket som helst klima

Den italienske drivhusleverandør Lucchini har med brugen af ​​en lang række af DGT by Senmatics gartneriudstyr skabt en ny og innovativ form for væksthuse.

Denne nye type væksthus er bygget inde i skibscontainere, der er udstyret med LED-vækstlamper, gødningsblandere og klimastyring fra DGT by Senmatic. Dette koncept kaldes BoxXLand og skaber et unikt og justerbart klima for effektivt at dyrke en bred vifte af kulturer, f.eks. salat og urter.

Med box-containeren får man et meget robust og sikkert væksthus, som gør det muligt at dyrke sarte kulturer i selv det mest hårde klima og på fjerntliggende steder.

"Container-væksthuset giver revolutionerende muligheder for at kunne dyrke grøntsager på steder, hvor klimaet normalt gør det umuligt. "

Johnny Rasmussen Key Account Manager hos DGT by Senmatic

Et perfekt eksempel på dette er Grønland, hvor en masse penge og energi bruges til forsendelse af selv de mest almindelige grøntsager. Dette påvirker både udvalget og prisen på de grøntsager, der er tilgængelige i supermarkeder. Med en BoxXLand vil det være muligt at dyrke grøntsager og urter lokalt i Grønland.

DGT by Senmatic leverer del af en komplet løsning

En af de meget markante fordele ved løsningen fra Lucchini er, at den tilbyder en komplet løsning - lige fra containeren, der fungerer som selve væksthuset - til det udstyr, der leveres af DGT by Senmatic.

Dette giver både komfort og sikkerhed for køberen, fordi alt er klar fra leveringstidspunktet. Der vil ikke være problemer med at kombinere udstyr fra forskellige leverandører, ingen brug af tid på at købe produkter fra forskellige leverandører, og der ydes fuld support fra Lucchinis serviceteam.

"BoxXLand er en plug-and-play-løsning, der kun har brug for elektricitet og ferskvand. Det er unikt til meget fjerntliggende steder, der ansporer 0 km-produktion og produktion af kulturer, hvor logistik eller klima er en faktor for traditionel dyrkning . "

Matteo Lucchini Business Strategy Manager hos Lucchini

En helt ny række af muligheder

Denne innovative version af et væksthus skaber en lang række nye muligheder fra små til store installationer. En af de nye muligheder er, at container-væksthusene kan placeres mange forskellige steder, herunder i store byer, hvor pladsen er kompakt, og der ikke er naturområder med plads til traditionel dyrkning.

"De kan bruges til ethvert formål lige fra at fungere som den private urtehave, der leverer friske urter til en gourmetrestaurant, til store produktioner i klimaer, der kræver indendørs dyrkning."

Johnny Rasmussen
Key Account Manager hos DGT by Senmatic

Øget mobilitet

Container-væksthuset tilbyder en utrolig mobilitet, som normalt ikke er mulig med traditionelle væksthuse, fordi de normalt fremstilles som mere permanente installationer.

Dette skaber store muligheder, fordi det er muligt at flytte containeren, uanset hvor du har brug for den - og  til enhver tid - og det skaber også en utrolig nem leveringsproces.

"Den kan leveres i forskellige former direkte fra vores firma via lastbil eller søcontainer overalt i verden."

Matteo Lucchini Business Strategy Manager hos Lucchini

Det hele startede på et universitet i Finland

Hele projektet startede, da Lucchini blev kontaktet af HAMK University i Lepaa, Finland. De bad Lucchini om at hjælpe med at opbygge og levere VF-boxcontainer med det formål at udvikle indendørs gartneri. Her skræddersyede Lucchini en BoxXLand-container til at passe til de specifikke behov på HAMK University.

På universitetet udfører de forsøg med salat og urter af alle slags - og indtil videre har de været meget tilfredse med resultaterne fra den første produktionscyklus.

"Vi begyndte dyrkning af issalat for 3 uger siden i BoxXLand-containeren. Salat, især den eksperimentelle sort, vokser rigtig godt. Vi vil stadig eksperimentere mere med LCC4-klimastyringen og også med at bruge Ami Penta-gødningsblanderen."

Mika Järvinen
Professor på HAMK University

På universitetet fortsætter de med at teste alle de forskellige klimaindstillinger, når de dyrker afgrøder. BoxXLand gør det muligt at teste på mange forskellige og meget specifikke elementer, der påvirker produktionen.

Da dette projekt stadig er nyt, fortsætter universitetet med at teste de næste par år. Efter denne periode forbliver BoxXLand der som en permanent installation og bruges som laboratorium til gartneriforskning.

Produkter der passer til containeren

Produkterne, der bruges til at skabe denne nye form for væksthus, inkluderer LED-vækstlamper, gødningsblandere og klimastyring fra DGT by Senmatic. Ved at vælge et helt set-up fra DGT by Senmatic, sikrer du både, at produkterne er af høj kvalitet, at opsætningen har en lang levetid, og at det fungerer så effektivt som muligt, fordi det er bygget til at arbejde sammen.

Læs mere om de enkelte produkter nedenfor:

LED vækstlys

En af de store fordele ved vores LED-armaturer er, at de giver mulighed for at kontrollere spektralfordelingen. Når du investerer i et styrbart LED-armatur, har du altid mulighed for at ændre lyset, for eksempel som følge af, at der kommer nye forskningsresultater, i takt med (nye) dyrkningsstadier, eller blot fordi du ønsker at dæmpe armaturet, når der er behov for mindre lys. Investerer du i LED-vækstlamper fra DGT by Senmatic, vil du altså ikke være begrænset til et bestemt spektrum, men have ubegrænsede muligheder.

Vores løsninger passer ind i de fleste moderne erhvervsgartnerier i verden og er designet til at kunne tåle det krævende miljø i et drivhus og blive ved med at fungere i årevis. Det minimalistiske design gør, at armaturerne er lette at installere og tilslutte ved hjælp af standardteknologi, og de giver en minimal skyggeeffekt.

Vores LED-vækstlamper kan integreres fuldt ud med DGT by Senmatics elektroniske klimastyringssystemer og muliggør dynamisk kontrol af din drivhusbelysnings intensitet og spektralfordeling.

DGT by Senmatic LED-top light fås i mange varianter, herunder armaturer med linsesystemer. Nogle af de fremhævede benefits er:

 • Styring af spektralfordeling og dynamisk kontrol af lysintensiteten
 • Flere varianter hver med deres specielle anvendelsesområde, som f.eks. vertical farming, væksthuse, lukkede rum, havecentre, produktionsområder med specielle lysbehov, hybrid-installation, indendørs miljøbeplantning, "grønne vægge" - og meget mere 
 • Energibesparelser på op til 50 %
 • Lang levetid uden reduktion af lyseffekten over tid
 • Konstant lys på planten grundet et optisk linsesystem (patenteret)
Læs mere om LED vækstlys
AMI Penta fertilizer mixer from Senmatic

Vand- og gødningsblander

DGT by Senmatics gødningsblandere er bygget til at arbejde sammen med DGT by Senmatics andre gartneriprodukter som en komplet pakke. Dette sikrer, at vand leveres til planterne på nøjagtigt det rigtige tidspunkt, hvilket er en vigtig faktor i produktionsprocessen. DGT by Senmatics gødningsblandere er også meget tilpassede i alle aspekter, lige fra pumpen, antallet af gødningstanke og returtank. Dette gør det meget velegnet til en lang række installationer

 • Fleksibel opsætning af vandingsgrupper
 • Op til 100 vandingsgrupper med op til 30 ventiler per gruppe
 • Du kan opsætte op til 20 af dine egne gødningsrecepter
 • Baseret på planternes behov
 • Flere startmuligheder med tilvalg af flere følere
 • Leveres altid med mixer-tank - dette sikrer det rette mix af gødning og dermed en større præcision af EC og pH-kontrol
 • Software for alle grupper, recepter, åbning af ventiler etc. er inkluderet i købsprisen - så ingen ekstra udgifter i fremtiden
Læs mere om vand- og gødningsblander
LCC4 Climate computer from Senmatic

Klimastyring

 

DGT by Senmatic leverer avancerede klimacomputere, som overvåger og kontrollerer de komplekse processer i erhvervsgartnerier og skaber et optimalt klima for planterne.

LCC-styringen (LCC, Logic Climate Control) styrer alle klimafunktionerne. Betjeningen foregår ved hjælp af en logisk opbygget menu, og displayet viser de indstillinger, producenterne oftest anvender. Det modulopbyggede system gør det nemt at tilføje flere sektioner eller klimazoner. Det betyder, at systemet kan udbygges, så det kan håndtere flere funktioner eller flere drivhuse. 

DGT by Senmatics elektroniske klimastyringsprodukter er meget driftssikre og tåler ekstreme miljøer. De omfatter blandt andet:

 • LCC-produkter (LCC, Logic Climate Control) til intuitiv og konfigurerbar overvågning og kontrol af alt fra enkelte drivhuse og op til 16 klimazoner
 • Klimasensorer af enhver type lige fra komplette vejrstationer til temperatur-, luftfugtigheds- og CO2-sensorer, som kan tilføjes og kombineres efter behov
 • Hvis du har brug for et analogt system bestående af klima- og varmeregulatorer til enkel styring af dobbelte eller top-/sidemonterede ventilationsåbninger, kan vi også levere dette

Alle systemer kan kombineres og udbygges efter behov.

Læs mere om klimastyring

Bliv klogere allerede i dag....

Ønsker du at vide mere om DGT by Senmatics produkter, som er brugt i BoxXLand containeren, eller ønsker du at høre mere om, hvordan din produktion kan optimeres? Så er du meget velkommen til at kontakte os!

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Vertical Farming - genopfindelsen af gartneri?

Vertical Farming - genopfindelsen af gartneri?

På grund af udfordringerne og omkostningerne ved transport af friske afgrøder til større byer har urban-dyrkere realiseret potentialet ved at udnytte eksisterende kvadratmeter i høje bygninger og producere afgrøder lokalt.

Læs hele historien