Færre blandere - bedre resultater på gartneriet DanRoses

Færre blandere - bedre resultater på gartneriet DanRoses

Da DanRoses for fire år siden overtog et ældre gartneri på Midtfyn, stod syv gødningsblandere fra 1980’erne for al vanding i produktionen. Men på grund af ustabilitet og fejl blev vandingen altid kontrolleret manuelt af gartnerne. Nu er de syv gamle blandere skiftet ud med tre nye og giver langt bedre resultater – og ro i sindet.

Siden 1980’erne har syv AMI 900’ere og AMI 90’ere vandet den 25.000 m2 indendørs produktion af roser på det danske gartneri DanRoses. Men i de senere år begyndte gartnerne at kontrollere alle vandinger i løbet af dagen manuelt på grund af usikkerhed om gødningsblanderens ydeevne, og om hvorvidt ventilerne i det hele taget åbnede som forventet.

”Nogle morgener kunne vi opdage, at nattens vandinger slet ikke var gået i gang, og så vidste vi, at vi ikke ville kunne indhente vandingen, inden vi skulle pakke roserne i vores pakkeri. Det resulterede i svind,” fortæller Lars Olsen, der er ansvarlig for den daglige ledelse, produktion og salg i DanRoses.

Siden er de syv gamle blandere skiftet ud med tre nye AMI Penta fra DGT by Senmatic, og systemet kræver ikke længere menneskelig kontrol.

”Nu ved vi, at vandingen sker som forventet med korrekt dosering af gødning. Jeg kan køre på arbejde med mere ro i sindet, og vi oplever mindre svind i vores produktion.”

Lars Olsen Produktions- og Salgsleder

Vanding reduceret fra 12 timer til kun 2,5 timer dagligt

De gamle blandere havde aktiv vandingstid på 12 timer hver eneste dag. En pumpe kunne kun kontrollere én vandingsventil ad gangen, og vanding tog hele 40 minutter pr ventil.

Med AMI Penta’erne er den aktive vandingstid reduceret til 2,5 timer med vanding af tre ventiler samtidig – på kun 20 minutter.

”Vi plejede at bruge timevis på vanding. De gamle pumper var ustabile, vi vidste ikke med sikkerhed, om doseringen af gødning var korrekt, og vi var nødt til at kontrollere alting manuelt. Den tid er nu frigivet til andre opgaver – og så sparer vi endda gødning på grund af præcise doseringer. Det er langt mere effektivt.”

Lars Olsen Produktions- og Salgsleder
AMI Penta fertilizer mixer from Senmatic

AMI Penta: Endnu større fokus på præcis gødning

DGT by Senmatics AMI Penta er designet til at sætte endnu større fokus på planternes behov for præcis gødning og korrekt surhedsgrad i vandingsvandet på det helt rigtige tidspunkt.

AMI Penta kan styre op til 100 grupper med individuelle startbetingelser. Til hver gruppe kan du vælge mellem 20 forskellige recepter, der indeholder information om EC, pH og gødningsblanding. Hver gruppe kan styre op til 30 ventiler, som frit kan vælges mellem de 200 ventiler, der er til rådighed i blanderen. Op til 9 ventiler kan vande samtidig, hvilket giver en maksimal udnyttelse af pumpekapaciteten. Vandingstid og volumen kan indstilles individuelt for hver ventil.

Læs mere: AMI Penta gødningsblander
Læs her hvordan det er gået siden, og hvordan DanRoses har nedsat forbruget af gødning væsentligt og samtidig har forbedret plantekvaliteten.

Vælg den rigtige vandings- og gødningsløsning

Download guiden

Produkter til klimastyring, belysning, vanding m.m.

Se produktsortimentet

Bliv klogere på hvad der rører sig i den grønne verden

Viden og indsigt

Løsninger til mange kulturer og din forretning

Se mulighederne

Spørgsmål? Kontakt vores specialister!

Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at vide, hvilken løsning vi kan hjælpe med til din forretning, er du meget velkommen til at kontakte vores specialister

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Markant hurtigere forædling med fleksibel totalløsning

Markant hurtigere forædling med fleksibel totalløsning

Forædlingsvirksomheden Nordic Seed forventer at øge hastigheden på forædlingsproces fra 3-4 år til blot 1 år. Dette sker i splinternyt anlæg med en totalløsning fra Senmatic.

Læs hele artiklen