En blomstrende forretning

En blomstrende forretning

Fremtidssikring med en optimal gødskningsløsning

Et år efter at tyske Blumen Colmorgen fik installeret gødskningsløsningen AMI Penta, har virksomheden ikke blot opnået store tidsbesparelser, men har også forbedret produktionskvaliteten. I takt med at virksomheden vokser, kan gødskningsløsningen tilpasses til de ændrede behov.

Blumen Colmorgen blev grundlagt i 1880 og har mere end hundrede års erfaring i gartneribranchen. Virksomheden producerer stueplanter og potteplanter på et areal på 5.000 m2. Det kræver en optimal gødskningsløsning.

– Vi har samarbejdet med DGT by Senmatic om gødning og vanding siden 1979, fordi vores produktionsprocesser kræver de bedste produkter, der findes på markedet, siger Sven Colmorgen, direktør for Blumen Colmorgen.

 

Optimering af produktionen ved hjælp af avanceret og alsidig gødning

Gødningsblanderen er et vigtigt værktøj for ethvert erhvervsgartneri, fordi den sikrer den rette pH-værdi, den rette næringsstofkoncentration og de rette betingelser for hver enkelt kultur og sort, hvilket muliggør produktion af førsteklasses produkter. Men for at skabe optimale betingelser for alle planter skal gødningsblanderen kunne styres detaljeret, fordi alle sorter er forskellige og har forskellige behov.

Gødningsblanderen AMI Penta fra DGT by Senmatic er bygget og tilpasset, så den passer til hver enkelt brugers specifikke behov. Systemets indbyggede software giver brugerne mulighed for at oprette op til 100 vandingsgrupper og 20 opskrifter. Det giver fleksibilitet i produktioner med skiftende kulturer og sorter.

– Systemet styres via en touchskærm og kan nemt fjernbetjenes via en bærbar computer eller tablet, fortæller Mads Andersen, R&D Manager hos Senmatic. Han fortæller også, at enhedens brugervenlighed er et af de vigtigste salgsargumenter.

Ifølge Mads Andersen er AMI Penta en af de mest brugervenlige og tilpasningsvenlige gødningsblandere på markedet. 

"Det, der gør vores gødningsblander AMI Penta speciel, er, at den er alsidig og nemt kan tilpasses, når der sker ændringer i produktionen."

Mads Andersen R&D Manager hos Senmatic

Mindre tidsforbrug og bedre kvalitet

Brugervenligheden og tilpasningsmulighederne er de primære årsager til, at Blumen Colmorgen har valgt AMI Penta som gødningsløsning:

– Det er afgørende, at vi kan modificere og forbedre vores metoder og kvaliteten af vores produkter, siger Sven Colmorgen. Han tilføjer, at det er overraskende nemt at programmere AMI Penta.

– Sammenlignet med de gødningsløsninger, vi tidligere har haft, bruger vi nu mindre tid på programmering og håndtering. I de få tilfælde, hvor vi har haft brug for hjælp, har DGT by Senmatics medarbejdere været hurtige og meget kompetente. Vi oplever, at det er væsentligt nemmere at udføre problemløsning med onlinetjenesten.

Det er Sven Colmorgens erfaring, at der er flere fordele end blot tidsbesparelsen:

– Vi har øget omsætningen med 5 % som følge af den forbedrede produktkvalitet og den mere præcise dosering af gødningen, siger han.

Fordele ved AMI Penta Gødningsblanderen 

  • Avanceret produktionsstyring og -optimering
  • Fleksibel opsætning af 100 vandingsgrupper
  • Forhåndsprogrammering af op til 20 opskrifter
  • Software på flere sprog med en brugervenlig menu
  • Modulopbygget system, der kan designes efter dine behov

En gødningsblander, der kan tilpasses til ændrede behov

I takt med at gartneribranchen udvikler sig, sker der også en udvikling i de anvendte gødningsmetoder og drivhusteknologier. Det er afgørende at investere i det rette udstyr, hvis man vil sikre sig fordele og konkurrencedygtighed på langt sigt.

– Dit gødningssystem skal kunne vokse i takt med virksomheden, understreger Mads Andersen.

Enhver opgradering af systemet og teknologien er dyr, og derfor er AMI Pentas unikke modulopbyggede format en afgørende faktor, siger han.

– Det betyder, at systemet kan tilpasses til ændringer i produktionsprocesserne, nye krav eller et øget ambitionsniveau. Det kan udbygges med ekstra moduler efter behov – eller tilpasses til nye eller andre sorter. Det er en ekstremt vigtig egenskab ved gødningsblanderen AMI Penta, fordi den ganske enkelt gør det muligt for dig at øge og optimere produktionen og foretage organisationsændringer i fremtiden uden at skulle investere i et nyt gødningssystem. AMI Penta kan tilpasses, så den matcher behovene, forklarer Mads Andersen.

Hos Blumen Colmorgen er ambitionsniveauet højt.

– Vores virksomhed er i stadig vækst, så vi har brug for løsninger, der kan ændres og udvides i takt med, at virksomheden vokser, siger Sven Colmorgen, og afslutter:

– På baggrund af vores erfaring er der intet, der slår AMI Penta. Både produktionsprocesserne og kvaliteten er blevet forbedret. Når du først er begyndt at arbejde med DGT by Senmatic, fortsætter du med at arbejde med DGT by Senmatic!

Læs mere om vores gødningsløsninger. 

“For at vores kunder kan høste det fulde potentiale af deres virksomhed, er det vigtigt, at vi tilbyder intelligente løsninger, som ikke kun giver fordele på kort sigt. Vi ønsker at vokse i takt med vores kunders virksomheder og kontinuerligt tilbyde de bedste løsninger på markedet. Gødningsblanderen AMI Penta er en af disse løsninger.”

Mads Andersen R&D Manager hos Senmatic
Vil du vide mere om, hvilke muligheder AMI Penta kan give din virksomhed? Kontakt os i dag!

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Producer tulipaner med LED-vækstlys

Producer tulipaner med LED-vækstlys

Installation af LED-vækstlys viste sig at være en smart beslutning for hollandsk baserede Rainbow Colors. På bare to år har virksomheden øget produktionen med 50% og reduceret energiforbruget med 25% - mens kvaliteten af deres tulipaner er forbedret betydeligt.


 

Læs hele historien