Dyrkning af potteplanter

Dyrkning af potteplanter

Potteplanter

Producerer du potteplanter til salg i detailhandlen, ved du, at kvalitet er alfa og omega. For at producere salgbare potteplanter er kontrol af klima, vanding, gødning og belysning i dit erhvervsgartneri afgørende. Vores automatiske styringssystemer sikrer, at du får det optimale ud af din produktion og let kan overvåge og justere alle klimafaktorer – også hvis du dyrker flere slags kulturer under samme tag eller har mere end ét gartneri.

Kontakt os gerne for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.

SuperLink samler al information ét sted

DGT by Senmatic leverer elektronisk klimastyring, LED-vækstlys, vand- og gødningsblandere samt vores software SuperLink, der binder information om alle dele sammen ét sted. SuperLink skaber et nutidigt overblik, og giver også et historisk overblik med grafer, der gør, at du hele tiden kan bruge historik og viden til at vurdere, hvornår kulturen kan være færdig. Det betyder, at du har det fulde overblik over produktionstider og kan sikre, at kulturen er færdig i rette tid til salg. SuperLink samler information om vanding og gødning, belysning og klima.

Nutidens travle gartner driver ofte virksomhed fordelt på mere end ét gartneri. Gennem intelligent kontrol af processerne i SuperLink samles al information fra alle afdelinger på alle lokationer via én central PC. Herfra kan du foretage indstillinger for de enkelte klimafaktorer, bruge historikken til at optimere energiforbruget og varmeforbruget, distribuere dit personale bedst muligt ud fra data og meget mere. Du kan altså styre dit gartneri fra den centrale PC eller direkte fra de klimaenheder, der er installeret i gartneriet – AMI Penta gødningsblanderen og LCC4 klimakontrollen.

Udnyt plantens reaktionstid og spar energi

Man ved, at planters akkumuleringstid – eller reaktionstid – er mellem 48 timer og 72 timer. Det betyder, at planter først reagerer på eksempelvis lyspåvirkning, når det er foregået over mindst 48 timer. Den viden har vi sørget for, at du let kan udnytte i vores klimastyrings-software med funktionen Middeltemperaturstyring for at opnå den optimale temperatur med det bedst mulige energiforbrug.

Med Middeltemperaturstyring agerer programmet med bestemte temperaturer i en tidsperiode på 48 timer. Du indsætter blot en minimumstemperatur og maksimumtemperatur ud fra, hvad kulturen kan tåle. Herefter indsætter du en middeltemperatur. Er 16 grader fx den laveste temperatur, kulturen kan tåle, mens fx 26 grader er den maksimale temperatur, kulturen kan tåle, indtaster du disse værdier. Herefter indsætter du middeltemperaturen – fx 19 grader. Nu vil computeren automatisk arbejde efter at nå middeltemperaturen på 19 grader i perioden på 48 timer ved at have været både nede på 16 grader om natten og oppe på 26 grader om dagen. 

På den måde sparer dit gartneri energi ved at udnytte de lave temperaturer om natten og de højere om dagen.

Vækstretardering uden kemi: Blåt lys er hemmeligheden til succes

Roser er røde, violer er blå, siger man. Men faktisk kan også andre planter have gavn af røde og blå farver. Blåt og rødt LED-vækstlys kan nemlig bruges til vækstretardering og både forkorte produktionstid og optimere plantevækst mere effektivt end kemiske plantevækst-regulatorer. Det viser forsøg med spanske margueritter lavet af DGT by Senmatic og et lokalt gartneri.

Jeg blev overrasket over at kunne producere en lavere og mere salgbar småplante uden brug af vækstregulator og udelukkende med brug af LED

Jesper Slot Tidligere ejer i gartneriet, hvor forsøgene med LED blev udført, og i dag direktør i Graff Young Plants

Energibesparelser med LED

Det danske gartneri PKM, der er et af Skandinaviens største blomstergartnerier, benytter LED-vækstlys fra DGT by Senmatic for at nedbringe sit elforbrug og opretholde en høj plantekvalitet.

Læs her, hvordan FL300-systemet har medført betydelige energibesparelser.

Se hvilke løsninger og produkter vi bl.a. kan tilbyde til brug indenfor flere markeder

AMI Penta Vandings- og Gødningsblander

For præcis gødning med vandingskontrol. Fås også som bio-blander

Få mere information

LCC-serien for elektronisk klimastyring

Flere modeller for klimastyring med et utal af muligheder

Få mere information

LED-lamper - flere modeller med mange muligheder

Se alle armaturer - nogle styrbare, andre mere simple - afhængig af behov

Få mere information

SuperLink 6 - bindeleddet mellem flere produkter

Software for dataopsamling og analyse for optimal styring af klima

Få mere information

Nogen spørgsmål? Vores specialister er klar til at hjælpe

Johnny Rasmussen Johnny Rasmussen Business Development Manager +45 20 80 11 03
Morten Hjorth Morten Hjorth Area Sales Manager +45 20 80 11 16

Du er også velkommen til at kontakte os via nedenstående formular - og / eller tilmelde dig vores nyhedsbrev

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Fremtidssikring med en optimal gødskningsløsning

Fremtidssikring med en optimal gødskningsløsning

Et år efter at tyske Blumen Colmorgen fik installeret gødskningsløsningen AMI Penta, har virksomheden ikke blot opnået store tidsbesparelser, men har også forbedret produktionskvaliteten. I takt med at virksomheden vokser, kan gødskningsløsningen tilpasses til de ændrede behov.

Læs hele historien
Styr din produktion - styrk væksten!

Styr din produktion - styrk væksten!

Som professionel i gartneribranchen har du højst sandsynligt hørt om LED vækstlys og fordelene for erhvervsgartnerier. LED vækstlys er et hurtigt voksende marked, der revolutionerer drivhusbrug med innovative løsninger og uforlignelig styrbarhed.

Læs hele historien
Vertical Farming - genopfindelsen af gartneri?

Vertical Farming - genopfindelsen af gartneri?

På grund af udfordringerne og omkostningerne ved transport af friske afgrøder til større byer har urban-dyrkere realiseret potentialet ved at udnytte eksisterende kvadratmeter i høje bygninger og producere afgrøder lokalt.

Læs hele historien