Dyrkning af grøntsager

Dyrkning af grøntsager

Grøntsager

Vand og gødning i rette mængder, det perfekt afstemte klima og belysning i de helt rigtige tidsrum. Der er mange faktorer, du skal have fuldstændig styr på for at få det optimale ud af din grøntsagsproduktion. Med automatiske styringsteknologier fra DGT by Senmatic bliver det ikke nemmere: vanding, gødning, klima og belysning i en samlet brugervenlig DGT by Senmatic-løsning.

Vores 360° drivhuskontrol kobles op til de parametre, du ønsker, for at hjælpe din basisopsætning. Det frigør tid og ressourcer til processer, du er nødt til at udføre manuelt. Når du arbejder med grøntsager, har du typisk lange kulturtider – så hvorfor ikke automatisere hvor det er muligt og lette arbejdsgangen?

DGT by Senmatic leverer markedets bedste fleksible vand- og gødningssystem, effektive LED-vækstlys og stabilt elektroniske klimastyring, der er nemt at bruge.

Kontakt os gerne for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.

Automation sikrer minimalt ressourceforbrug

Manuel betjening af vanding og gødning er en tidskrævende affære, hvis man skal sikre, at planterne får vand og gødning i de rette mængder på det rette tidspunkt. Er der ikke fuldstændig styr på vanding og gødning, kan du risikere et dårligere udbytte og planter af svingende kvalitet – og ikke mindst forbrug af unødige ressourcer og dermed også omkostninger.

Har du overvejet, om sensorer kan hjælpe dig på vej?

Hvis du allerede har en gødningsblander fra DGT by Senmatic, er der et hav af mulige sensorløsninger, der kan kobles til dit system. Det inkluderer bl.a. solfølere og dræntællere – og på sidstnævnte også EC-følere. Ved hjælp af data fra følerne, kan du automatisere dit vandingssystem, så det udfører foruddefinerede opgaver, når sensorerne registrerer bestemte værdier. Registrerer en føler en given variabel, sender det et signal til blanderen om at udføre en ønsket handling.

Du kan eksempelvis bede systemet styre din vanding ud fra live data om dagens eksakte solindstråling:

Lad os sige, at systemet starter ved daggry og begynder at trække data om solindstrålingen. Når solen skinner så meget, at solindstrålingen når dit set-punkt, sender det et signal til blanderen om at påbegynde vanding og starter samtidig opsummeringen på ny. Samtidig kan din klimakontrol sørge for enten helt at slukke eller blot skrue ned for vækstlyset for at minimere forbruget, mens de højere magter sørger for sollyset. Skifter vejret igen, så det pludselig bliver skyet og regner, registrerer klimakontrollen løbende de aktuelle data sendt fra følerne og registreringerne i drivhuset, og tænder derfor igen vækstlyset.

Kort sagt: Du sikrer, at dine kulturer trives uden at bruge unødige ressourcer. Det er godt for både pengepung og klima-regnskab.

Ren LED-vækstlys eller hybrid-belysning?

I en grøntsagsproduktion er ikke kun belysning, men også varme en afgørende faktor. Vi ved, at hvis du eksempelvis dyrker tomater, er det især vigtigt, at topvarmen er korrekt. Derfor ved vi også, at du garanteret har dine bekymringer, når det kommer til LED, som ikke afgiver nær så meget varme som HPS-lamper.

I det tilfælde anbefaler vi en hybridløsning. I en hybridløsning kombineres HPS og LED, så disse hænger forskudt i produktionsområdet. På den måde får du alle fordelene ved LED, såsom indstilling af spektralfordeling og lysintensitet, mens du bevarer HPS-lamper, der afgiver en del topvarme. Det er naturligvis også muligt med en ren LED-løsning.

Læs her, hvordan Danmarks største tomatproducent, Alfred Petersen & Søn ApS, dyrker tomater under hybrid-belysning.

Agurker dyrket under LED-vækstlys: Fra to om ugen til to om dagen per kvadratmeter

Agurkeplanterne på Klarskov Gartneri nyder de nye vækstlys fra DGT by Senmatic, de nu soler sig under. Fra at høste to agurker om ugen pr kvadratmeter om vinteren høster gartneriet to agurker om dagen pr kvadratmeter efter installationen af LED-vækstlys.

I Danmark har agurkeproducenter ikke tradition for at anvende vækstlys til agurker. Men efter flere ophold på gartnerier i udlandet, hvor Mads Klarskov, gartner og ejer i Klarskov Gartneri, havde set og testet indstilling af LED og spektralfordeling, besluttede familiegartneriet Klarskov Gartneri alligevel at undersøge, om LED-vækstlys også kunne have positiv indvirkning i deres agurkeproduktion.

Derfor fik de installeret FL300 Grow og FL300 Grow White LED vækstlys fra DGT by Senmatic.

Læs hele casen her

Få mere information om de produkter, der er særlig velegnede til dyrkning af grøntsager

AMI Penta Vandings- og Gødningsblander

For præcis gødning med vandingskontrol. Fås også som bio-blander

Få mere information

LCC-serien for elektronisk klimastyring

Flere modeller for klimastyring med et utal af muligheder

Få mere information

LED-lamper - flere modeller med mange muligheder

Se alle armaturer - nogle styrbare, andre mere simple - afhængig af behov

Få mere information

SuperLink 6 - bindeleddet mellem flere produkter

Software for dataopsamling og analyse for optimal styring af klima

Få mere information

Se hvilke løsninger vi bl.a. også tilbyder

Nogen spørgsmål? Vores specialist er klar til at hjælpe

Morten Hjorth, Area Sales Manager

Har du nogen spørgsmål? Så vil jeg meget gerne hjælpe dig.

Jeg har en solid viden om dyrkning af grøntsager - og ved hvordan vores produkter bruges på den mest optimale måde. Jeg vejleder derfor gerne i valget af produkter, så du får mest muligt ud af din forretning.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Morten Hjorth, Area Sales Manager E-mail: mohj@senmatic.com, phone +45 20 80 11 16

Du er også velkommen til at kontakte os via nedenstående formular - og / eller tilmelde dig vores nyhedsbrev

Jeg accepterer Senmatic's privatlivspolitik ved at indsende formularen

Totalløsning til forskningscenter AU Food

Totalløsning til forskningscenter AU Food

En fuldskala klimaløsning på Aarhus Universitet muliggør avanceret planteforskning, som er nødvendig for fremtiden for gartneri og kommercielle væksthuse. Innovativ funktionalitet er afgørende for det komplekse setup på universitetet, og det gælder også for stabile og pålidelige operationelle processer. Derfor valgte Aarhus Universitet DGT by Senmatic som hovedleverandør af klimastyrings-teknologi og den efterfølgende vedligeholdelse af installationen.

Læs hele historien
Færre blandere - bedre resultater

Færre blandere - bedre resultater

Da DanRoses for fire år siden overtog et ældre gartneri på Midtfyn, stod syv gødningsblandere fra 1980’erne for al vanding i produktionen. Men på grund af ustabilitet og fejl blev vandingen altid kontrolleret manuelt af gartnerne. Nu er de syv gamle blandere skiftet ud med tre nye og giver langt bedre resultater – og ro i sindet.

Læs hele casen