VERTICAL FARMING

VERTICAL FARMING

Produktion af planter og fødevarer er langt fra begrænset til traditionelle erhvervsgartnerier eller væksthuse. Har du plads, kan du producere. Også selvom du kun har plads i højden eller i en kælder sort som kul.

Vertical Farming handler netop om at udnytte sine indendørs kubikmeter i stedet for kvadratmeterne – i lodrette stablede lag, på lodrette hældende flader eller indbygget i andre konstruktioner såsom en skyskraber eller i en gammel lagerbygning.

Kun fantasien sætter grænser, så længe alle de miljømæssige faktorer i produktionen bliver tæt kontrolleret. Det gælder både styring af luftfugtighed, temperatur og CO2, integration af vækstlys og gødningsvanding.

Nogen spørgsmål? Vores specialister er klar til at hjælpe!

KONTAKT OS

Skab ideelle vækstbetingelser med den rigtige tekniske opsætning

En Vertical Farming-installation er ikke nødvendigvis effektivt i sig selv – vækstbetingelserne skal være ideelle. Kontrol over kunstigt lys, over miljøet i produktionsområdet og gødning er helt centralt for at få det optimale ud af produktionen.

DGT by Senmatic’s teknologier sikrer 360° styring af din fulde installation. Gennem høj brugertilpasning kan du skabe ideelle vækstbetingelser tilpasset netop dit set-up og dine kulturer med elektroniske klimakontrol, vores effektive vand- og gødningsblander og LED vækstlys i højeste kvalitet.

Vækstlys har aldrig været vigtigere

Nye produktionsmetoder kræver også nye og smartere løsninger. Især vækstlys har aldrig været vigtigere. Med LED-vækstlys af høj kvalitet er det muligt at gøre hver dag til en solskinsdag uden at være afhængig af det naturlige lys.

Derfor har vi udviklet Grow Verti, som er vores LED vækstlys designet specielt til Vertical Farming. Med den ultratynde toppladeløsning får du langt mere ud af din plads, så du kan producere endnu mere.

En anden løsning er vores FL100 LED, der også kan installeres i Vertical Farming-miljøer.

Se alle LED lamper

Kan teknologi gøre din hverdag nemmere?

Vi undersøger løbende, hvordan integration af teknologi kan bruges til at forbedre vores kunders produktion. Måske et kamera til dine øverste vertikale lag, giver bedre mulighed for at kontrollere plantevækst på hylderne øverst oppe, du ikke kan se med det blotte øje? Grow Verti er IoT-parat, og vi hjælper gerne med at integrere teknologi, der gør din hverdag nemmere.

Relevante produkter for vertical farming

Grow Verti

Den ultra tynde LED-lampe specielt udviklet for vertical farming

Se produkt

FL100 Grow

Afgiver lys i det fotosyntetiske aktive område af det synlige lysspektrum

se produkt

FL100 Sunlight

Matcher solens stråler

Se produkt

FL100 Grow White

Byder på et fuldt kontinuerligt spektrum

se produkt

LCC4

Klimastyringen med høj kapacitet samt styring af lamper

Se produkt

LED Light Controller

Giver fuld kontrol over din LED-installation

Se produkt

AMI Penta Blander

For nøjagtig styring af vand- og gødningstilførsel

se produkt

Software

SuperLink 6 software, der indsamler data om klima, vand- og gødningstilførsel

Se produkt

Fordele og faldgruber ved Vertical Farming

Siden begyndelsen af 00'erne er Vertical Farming vokset til at blive et verdensomspændende koncept. Grundprincippet er simpelt: I stedet for at sprede produktionen på tværs af endeløse hektar jord, gøres produktionen lettere i lodrette lag, hvilket kræver langt mindre arealer til at producere samme mængde afgrøde.

Vertical farming installationen medfører fordele ikke kun for dyrkeren, men også for miljøet. Vertical farming er således en revolutionerende del af gartneri- og landbrugsindustrien og har potentialet til at blive fremtidens foretrukne produktionsmetode. På trods af fordelene ved Vertical Farming er der også faldgruber, man skal være opmærksomme på, inden der etableres en Vertical Farming-produktion -og du kan i artiklen læse om både fordelene ved at dyrke på denne måde - og samtidig blive klar over, hvad du skal være opmærksom på.

Læs hele artiklen her
Innovative gartnerier i skibscontainere

Innovative gartnerier i skibscontainere

Den italienske drivhusleverandør Lucchini har med brugen af ​​en lang række af DGT by Senmatics gartneriudstyr skabt en ny og innovativ form for væksthuse. Dette koncept kaldes BoxXLand og skaber et unikt og justerbart klima for effektivt at dyrke en bred vifte af kulturer, f.eks. salat og urter.

Med box-containeren får man et meget robust og sikkert væksthus, som gør det muligt at dyrke sarte kulturer i selv det mest hårde klima og på fjerntliggende steder.

Læs hele artiklen her
Medicinsk cannabis - og de bedste værktøjer for den ideelle produktion

Medicinsk cannabis - og de bedste værktøjer for den ideelle produktion

Produktion af medicinsk cannabis bliver en større og større del af flere gartneres forretning i både USA og Europa. Det er derfor en nødvendighed, at produktionen kører så optimalt som muligt - så man kan få den bedste høst af plantens grønne blomster.

Læs mere om de vigtige parametre i dyrkningen af medicinsk cannabis - og hvordan de styres.

Læs hele artiklen her
Dyrkning af rød salat med LED vækstlys

Dyrkning af rød salat med LED vækstlys

For at imødekomme efterspørgslen efter produkter af høj kvalitet og rødpigmenteret salat investerede den svenske virksomhed Spisa Smaker AB i et LED-vækstlampesystem. Virksomheden har ikke blot formået at forbedre kvaliteten væsentligt, men har også reduceret elforbruget med 48 %

Læs hele artiklen her